REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těsto na vánoční bramborové cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Staročeský recept na tradiční bramborové těsto, z kterého se dále peče sladké, ale i slané vánoční cukroví.


Ingredience:
250 gvařených brambor
250 ghladké mouky
250 gztuženého pokrmového tuku
mikrotenový sáček

Postup:
  1. Dopředu uvařené a důkladně prochladlé brambory oloupeme a prolisujeme
  2. K bramborám přidáme nastrouhaný pokrmový tuk a hladkou mouku, vypracujeme vláčné těsto
  3. Těsto necháme v lednici v mikrotenovém sáčku 1 hodinu odpočinout.

Další postup výroby bramborového cukroví:

  1. Těsto vytáhneme z lednice a rozválíme na plát silný cca 3 mm, z něho pak vykrájíme různé tvary, ty klademe na plech vyložený papírem na pečení
  2. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 až 170 °C dorůžova
  3. Ihned po vyndání z trouby obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy