REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těsto na pizzu k zamražení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vhodný polotovar, který lze rychle použít při nečekané návštěvě.


Ingredience:
1 kskostka droždí
4,5 lžíceolivového oleje
1 lžícecukru
800 ghladké mouky
400 mlvody
sůl
mouka na pomoučení válu

Postup:

1. Ve velké míse rozpustíme droždí s cukrem a necháme 10 minut stát
2. Přidáme 3 lžíce oleje, postupně 800g hladké mouky a zpracováváme těsto tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy
3. Na pomoučeném vále ještě asi 5minut vypracováváme těsto, aby bylo pružné a hladké
4. Potom ho necháme kynout v míse vytřené olejem asi 1hodinu
5. Těsto znovu propracujeme a rozdělíme na tři díly
6. Z každého dílu vytvoříme bochánek a necháme je asi 15 minut pod utěrkou odpočinout 7. Trouba předehřejeme na 230-240 °C
8. Koule rozválíme na tři placky o průměru asi 35 cm
9. Dáme je na plech, potřeme olejem a v troubě pečeme v dolní části 12-15 minut
10. Pokud se během pečení utvoří na povrchu těsta puchýře, propíchneme je vidličkou
11. Hotové korpusy necháme vystydnout, zabalíme do mikrotenových sáčků a dáme do mrazničky, kde tyto korpusu vydrží až 3 měsíce
12. Po rozmrazení pizzy potřeme olejem, poklademe na ně různé suroviny dle chuti a krátce zapečeme.

Doporučení:

– Na pizzu patří například:- šunka a sýr eidam- šunka,sýr eidam,žampióny- šunka,sýr eidam,žampióny,zelenina (paprika,rajče,kukuřice)- anglická slanina,cibule,sýr eidam- salám,hermelín,niva………. kombinace záleží výhradně na vaší chuti a stavu ledničky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy