REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplé chlebíčky berlínské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Topinky z tmavého chleba, potřené opečeným umletým salámem smíchaným s vejci a vločkami.


Ingredience:
Pro 6 osob:
12 ksčtvercových topinek z tmavého chleba
300 gsádla
250 gšunkového (pařížského) salámu
3 ksvajec uvařených natvrdo
3 kssyrových vajec
1 lžícena másle osmažených ovesných vloček
sladká mletá paprika
trochu zelené petržele
rajský kečup
olej na smažení topinek
sůl

Postup:

1. Připravené krajíčky tmavého chleba v rozpáleném oleji dozlatova vysmažíme, důležité je, aby tuk byl náležitě rozpálený a topinky aby v něm plavaly
2. Salám umeleme na masovém strojku
3. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme umletý salám a asi 3 minuty ho opékáme
4. Pak k němu dáme na másle osmažené ovesné vločky, rozkvedlaná osolená vejce, okořeníme mletou paprikou a směs mícháme vařečkou tak dlouho, až vejce ztuhnou
5. Připravené horké topinky silně potřeme horkou směsí, povrch pokapeme kečupem a ozdobíme plátkem vařeného vejce a zelenou petrželí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy