Na pánvi na oleji orestované proužky z ryzců smíchané s orestovanými proužky vepřového masa, obojí podušené spolu spolu se zeleninou. Směs dochucená kečupem, worcesterem, solí a kmínem a teplá servírovaná na topinkách.
Ingredience:
250 g | ryzce syrovinky |
250 g | vepřové kýty |
2 ks | rajčata |
1 ks | červená paprika |
2 lžíce | strouhaného sýru |
1 lžíce | kečupu |
worchestr | |
sádlo | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Syrovinky nakrájíme na proužky, osolíme, okmínujeme, opečeme v pánvi na sádle do zlatova.
- V druhé pánvi orestujeme nudličky vepřového masa, osolíme, okmínujeme. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nakrájenou papriku, dusíme do měkka až maso i zelenina změkne.
- Sundáme pokličku, necháme odpařit přebytečnou šťávu, vmícháme opečené syrovinky, dochutíme worchestrem, kečupem, solí, pepřem.
- Teplou směs mažeme na topinky, posypeme strouhaným sýrem.
Text i foto: D. Marounek