REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplá pažitková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka vhodná k hovězímu masu, ke květáku nebo k vařeným vejcím.


Ingredience:
1/4 lsladké smetany
20 ghladké mouky
10 gmásla
1 ksžloutku
1 lžičkacukru
1 lžičkaocta
1 lžíceusekané pažitky
trochu vývaru
sůl

Postup:

1. Cukr, sůl, žloutek a mouku rozmícháme ve smetaně a za stálého šlehání necháme ve vodní lázni zhoustnout
2. Ocet zředíme lžící vývaru, povaříme se sekanou pažitkou a vlijeme do zhoustlé smetany.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy