REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplá papriková omáčka zjemněná smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá smetanovo-papriková omáčka vhodná k vařeným či pečeným masům, těstovinám apod., servírovaná zahuštěná, zjemněná smetanou a máslem.


Ingredience:
2 hrnkykuřecího vývaru (lze nahradit vodou a bujónem)
1 dclsmetany
5 kskuliček nového koření
5 kskuličky černého pepře
2 ksbobkové listy
1 kscibule
2 lžícemleté sladké papriky
1 lžícimásla
pepř
tuk
sůl

Postup:
  1. Oloupanou cibuli nakrájenou na tenká kolečka orestujeme v hrnci na tuku, zasypeme mletou červenou paprikou a podlijeme vývarem
  2. Přidáme kuličky nového koření, černého pepře, bobkové listy, osolíme
  3. Vaříme, na mírné zdroji teply, tak 15 minut
  4. Zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, za stálého míchání prováříme dalších 5-10 minut
  5. Omáčku zjemníme smetanou a kouskem másla, ochutnáme, okořeníme pepřem případně dosolíme, opět zamícháme, nakonec ji přecedíme přes sítko s malými oky, teplou podáváme.
Doporučení:

Tato omáčka se hodí k různým pečeným, ale i vařeným masům. Jako další přílohu podáváme těstoviny, různé noky, knedlíky …

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy