REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplá ořechová omáčka – smetanová, k drůbežímu masu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanová omáčka z ořechů, smetany, másla a dalších surovin, servírovaná teplá, nejlépe k drůbežímu masu upravenému na přírodní způsob.


Ingredience:
120 gna jemno umletých vlašských ořechů
1 lsmetany
1 dlbílého vína
1 lžícehladké mouky
1 lžícecukru
citronová šťáva
sůl

Postup:

1. Cukr nasypeme do hrnce a necháme ho na zdroji tepla zkaramelizovat
2. Jakmile cukr zhnědne, přilijeme polovinu výše uvedeného množství smetany a přisypeme důkladně pomleté vlašské ořechy, za stálého míchání krátce povaříme
3. Do hrnce nalijeme druhou část smetany (měla by mít pokojovou teplotu) smíchanou s hladkou moukou, také bílé víno a znovu vše chvíli povaříme
4. Nakonec omáčku ochutíme solí a citronovou šťávou, zjemníme máslem, zamícháme, pak sundáme ze zdroje tepla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy