Sekaná z mletého hovězího masa, cibule, koření a dalších ingrediencí, upečená s plátky lilku dozlatova.
Ingredience:
250 g | mletého hovězího z vysokého žebra |
2 ks | vajec |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | velké cibule |
1 ks | středně velké cukety |
1 ks | středně velkého lilku |
houby shi-také | |
koření čubrica | |
čerstvé bylinky (petrželka, majoránka, bazalka, šalvěj) | |
mletý pepř | |
voda | |
tuk | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme mleté hovězí maso, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupané utřené stroužky česneku a na jemno nakrájenou cuketu
2. Pak přidáme vejce, čubricu, nakrájené houby (sušené dopředu namočené), sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky na drobno nasekané a dobře vše promícháme
3. Vypracujeme šišku, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, obložíme na kolečka nakrájeným lilkem a podlijeme trochou vody
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C zakryté asi 30 minut, pak odklopíme a dopečeme dozlatova (asi 15 minut), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou.
Podáváme s vařenými bramborami.