REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Téměř vegetariánská sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z mletého hovězího masa, cibule, koření a dalších ingrediencí, upečená s plátky lilku dozlatova.


Ingredience:
250 gmletého hovězího z vysokého žebra
2 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
1 ksstředně velké cukety
1 ksstředně velkého lilku
houby shi-také
koření čubrica
čerstvé bylinky (petrželka, majoránka, bazalka, šalvěj)
mletý pepř
voda
tuk
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme mleté hovězí maso, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, oloupané utřené stroužky česneku a na jemno nakrájenou cuketu
2. Pak přidáme vejce, čubricu, nakrájené houby (sušené dopředu namočené), sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky na drobno nasekané a dobře vše promícháme
3. Vypracujeme šišku, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, obložíme na kolečka nakrájeným lilkem a podlijeme trochou vody
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C zakryté asi 30 minut, pak odklopíme a dopečeme dozlatova (asi 15 minut), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy