Minutka z telecích řízků s jablky.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
4 ks | telecí řízky |
1 ks | nasládlého jablka |
2 dl | smetany ke šlehání |
4 lžíce | calvadosu (vodky) |
50 g | másla |
citronová šťáva | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky
2. Řízky po obvodu mělce nakrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a rychle opečeme po obou stranách na rozpáleném másle
3. Potom přidáme kostičky jablek
4. Calvados zahřejeme na malé pánvičce, zapálíme a hořící nalijeme na maso
5. Vše zalijeme smetanou a povaříme 2 minuty
6. Maso přeložíme na talíře, přelijeme šťávou a poklademe kostičkami jablek.
– Příloha: Vařená rýže.