REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí plec na rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí plátky potřené česnekem a podušené s rajčaty a rozmarýnem.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gtelecí plece bez kostí
500 grajčat
8 ksmalých cibulek
2 ksstroužky česneku
3 lžíceoleje
mletý pepř
rozmarýn
petrželka
sůl

Postup:

1. Telecí plec potřeme rozetřeným česnekem se solí
2. Maso pak opepříme, dáme na rozehřátý olej, přidáme rozkrájená rajčata, cibulky, rozmarýn, petrželku, sůl a dusíme, na malém plaménku, doměkka 3. Při dušení podlijeme maso několika lžícemi horké vody
4. Měkké maso i cibulky vyndáme, šťávu prolisujeme a podle potřeby přisolíme.

Doporučení:

– Příloha: Vařená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy