Kotlety z telecího masa zapečené se šunkou a žampióny v pergamenovém papíru nebo alobalu.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
4 ks | telecí kotlety |
4 ks | plátky šunky |
2 ks | malé cibulky |
4 ks | čtverce pergamenového papíru (alobalu) |
100 g | žampiónů (hříbků) |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Telecí kotlety po obvodu a u kosti mělce nařízneme, naklepeme a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle a oleji
2. Vyndáme je, na tuku podusíme nadrobno nakrájené žampióny a cibuli
3. Částí tuku vymastíme pergamenový papír (alobal), na každý položíme plátek šunky, na něj osolené, opepřené kotlety se žampióny a cibulí, pergamenový papír (alobal) dobře uzavřeme a pečeme 10-15 minut v mírně vyhřáté troubě
4. Kotlety podáváme přímo v papilotách (alobalu).
– Příloha: Bramborové hranolky a zeleninový salát.