Minutka z drobů z telecího.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
600 g | telecích jater |
4 lžíce | oleje |
sůl | |
Omáčka: | |
1 ks | malé cibule |
50 g | másla |
citronová šťáva | |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněná telecí játra nakrájíme na 4 plátky
2. Lehce je naklepeme, dáme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách
3. Přendáme je na nahřáté talíře, osolíme a přelijeme bylinkovou omáčkou.
Příprava omáčky: Máslo, mletý pepř, sůl a nadrobno nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou cibuli zahřejeme v porcelánové nádobce tak, aby se máslo roztavilo, ale nevařilo, potom vmícháme citronovou šťávu.
Doporučení:– Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.