REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí játra s bylinkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka z drobů z telecího.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
600 gtelecích jater
4 lžíceoleje
sůl
Omáčka:
1 ksmalé cibule
50 gmásla
citronová šťáva
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Odblaněná telecí játra nakrájíme na 4 plátky
2. Lehce je naklepeme, dáme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách
3. Přendáme je na nahřáté talíře, osolíme a přelijeme bylinkovou omáčkou.

Příprava omáčky: Máslo, mletý pepř, sůl a nadrobno nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou cibuli zahřejeme v porcelánové nádobce tak, aby se máslo roztavilo, ale nevařilo, potom vmícháme citronovou šťávu.

Doporučení:

– Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy