REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí plátky na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibuli a oleji krátce orestované okořeněné, moukou poprášené, plátky telecí kýty, zalité vývarem, podušené doměkka spolu se zeleninou.


Ingredience:
600 gtelecí kýty
200 gsladké smetany
150 gmraženého hrášku
0,5 ltelecího vývaru
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 kscibule
citronová šťáva
hladká mouka
celý i mletý pepř
máslo
olej

Postup:
  1. Maso nařežeme na plátky (4 ks po 150 g), na okraji lehce nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou
  2. Na oleji v hrnci zpěníme cibuli, přidáme plátky, opečeme krátce z obou stran, aby se maso zatáhlo
  3. Přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celý pepř, osolíme, zalijeme vývarem, ztlumíme oheň, dusíme do měkka
  4. Když je maso měkké, nasypeme hrášek, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky, necháme provařit
  5. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, pepřem a zjemníme lžičkou másla.
Doporučení:

Podáváme s rýží, nebo knedlíkem, těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy