Telecí maso pečené doměkka s cibulí, rajčaty a bazalkou.
Ingredience:
500 g | telecí plece |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | polohrubé mouky |
3 ks | větších rajčat |
2 ks | cibule |
mletý bílý pepř | |
sušená bazalka | |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Omyté a osušené maso vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a posypeme drcenou bazalkou
2. Podél masa rozložíme na osminky nakrájená rajčata, oloupané na kolečka nakrájené cibule, přiklopíme, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka za občasného obracení a podlévání vývarem
3. Jakmile je maso měkké, zaprášíme šťávu polohrubou moukou a necháme ji vysmahnout.
Podáváme například s bramborovými rösti.