REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté telecí plecko smíchané z dalšími ingrediencemi a usmažené dozlatova ve tvaru karbanátků.


Ingredience:
800 gmleté telecí plece
200 mlmléka
2 ksvejce
1 kshousky
strouhanka
nasekaná petrželka
mletý černý pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Housku nakrájíme na plátky a zalijeme ji ohřátým mlékem, necháme chvíli nasáknout, pak mléko vymačkáme
2. V míse promícháme mleté telecí maso s vymačkanou houskou, vejci, solí, pepřem a nasekanou petrželkou, přidáme také trochu strouhanky
3. Z masové hmoty vytvarujeme jednotlivé karbanátky, ty pozvolna smažíme v rozpáleném oleji, po obou stranách, dozlatova.

Doporučení:

Karbanátky můžeme také upéci v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.

Poznámka:

Telecí karbanátky skvěle chutnají se zelným salátem smíchaným s hruškami a oříšky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy