Bramboráčky pokladené masovou směsí a slaninou, posypané strouhaným sýrem, krátce zapečené.
Ingredience:
450 g | žampionů |
400 g | kuřecích prsou |
150 g | strouhaného sýru |
100 g | plátků slaniny |
2 ks | cibule |
solamyl | |
mletý pepř | |
olej + tuk na vymazání | |
sůl | |
Na bramboráčky: | |
3-5 lžic | polohrubé mouky |
100 ml | mléka |
750 g | brambor |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | vejce |
majoránka | |
mletý pepř | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme, na jemno nastrouháme a vodu vznikou při strouhání částečně slijeme
2. Přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, polohrubou mouku, mléko, majoránku, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
3. Lžící klademe bramborové těsto do sádlem vymazaného lívanečníku a smažíme po obou stranách dozlatova
4. Očištěná kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, obalíme v solamylu a zprudka opečeme v pánvi na rozehřátém oleji, pak vmícháme oloupané, na kolečka nakrájené cibule, očištěné na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a mícháme, dokud cibule nezavadne
5. Bramboráčky naskládáme do tukem vymazané zapékací misky, navrstvíme na ně masovou směs a plátky slaniny, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a krátce zapečeme.