REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatranská kuřecí prsíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboráčky pokladené masovou směsí a slaninou, posypané strouhaným sýrem, krátce zapečené.


Ingredience:
450 gžampionů
400 gkuřecích prsou
150 gstrouhaného sýru
100 gplátků slaniny
2 kscibule
solamyl
mletý pepř
olej + tuk na vymazání
sůl
Na bramboráčky:
3-5 lžicpolohrubé mouky
100 mlmléka
750 gbrambor
3 ksstroužků česneku
1 ksvejce
majoránka
mletý pepř
sádlo
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, na jemno nastrouháme a vodu vznikou při strouhání částečně slijeme
2. Přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, polohrubou mouku, mléko, majoránku, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme
3. Lžící klademe bramborové těsto do sádlem vymazaného lívanečníku a smažíme po obou stranách dozlatova
4. Očištěná kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, obalíme v solamylu a zprudka opečeme v pánvi na rozehřátém oleji, pak vmícháme oloupané, na kolečka nakrájené cibule, očištěné na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a mícháme, dokud cibule nezavadne
5. Bramboráčky naskládáme do tukem vymazané zapékací misky, navrstvíme na ně masovou směs a plátky slaniny, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a krátce zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy