Roláda plněná vepřovou směsí, žampiony, šunkou, slaninou a játry, upečená dozlatova.
Ingredience:
1 ks | malé kachny |
1 ks | kachních jater |
1 ks | vejce |
1 dl | smetany |
20 g | hladké mouky |
30 g | sterilovaných žampionů |
50 g | anglické slaniny |
50 g | šunky |
200 g | masa z vepřové plece nebo ramínka |
paštikové koření | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou kachnu vykostíme, rozložíme na plát a zlehka naklepeme
2. Vepřové maso na jemno umeleme, osolíme, přidáme studenou smetanu, rozklepnuté vejce, dobře promícháme a okořeníme paštikovým kořením
3. Jako vložku přidáme na kostičky nakrájenou šunku, slaninu, očištěná játra a žampiony 4. Připravenou náplň s vložkou rozložíme na plát masa, stočíme, upevníme provázkem, na povrchu osolíme, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme při 190 °C dozlatova (asi 70 minut), za občasného obracení, přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání horkou vodou
5. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, po zasmahnutí zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme
6. Z masa odstraníme provázek, nakrájíme na plátky, přeléváme šťávou a podáváme s bramborovou kaší a rybízovým kompotem.