REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Štrasburská plněná kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda plněná vepřovou směsí, žampiony, šunkou, slaninou a játry, upečená dozlatova.


Ingredience:
1 ksmalé kachny
1 kskachních jater
1 ksvejce
1 dlsmetany
20 ghladké mouky
30 gsterilovaných žampionů
50 ganglické slaniny
50 gšunky
200 gmasa z vepřové plece nebo ramínka
paštikové koření
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou kachnu vykostíme, rozložíme na plát a zlehka naklepeme
2. Vepřové maso na jemno umeleme, osolíme, přidáme studenou smetanu, rozklepnuté vejce, dobře promícháme a okořeníme paštikovým kořením
3. Jako vložku přidáme na kostičky nakrájenou šunku, slaninu, očištěná játra a žampiony 4. Připravenou náplň s vložkou rozložíme na plát masa, stočíme, upevníme provázkem, na povrchu osolíme, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme při 190 °C dozlatova (asi 70 minut), za občasného obracení, přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání horkou vodou
5. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, po zasmahnutí zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme
6. Z masa odstraníme provázek, nakrájíme na plátky, přeléváme šťávou a podáváme s bramborovou kaší a rybízovým kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy