REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťavnatá kuřecí roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda plněná vaječnou omeletou, plátky slaniny a nasekaným koprem, zabalená v alobalu a spolu s máslem upečená dozlatova.


Ingredience:
6 kskuřecích stehen
30 gmásla
mletý pepř
voda na podlití
sůl
Na náplň:
100 gplátků anglické slaniny
2 lžícenasekaného čerstvého kopru
1 lžičkaoleje
1 lžičkasladké mleté papriky
2 ksvajec
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rozklepnutá vejce vidličkou rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku a dobře promícháme, pak v pánvi na rozehřátém oleji usmažíme omeletu, kterou necháme vychladnout
2. Očištěná kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vykostíme a rozložíme na pracovní desku tak, aby se vzájemně překrývala, potom vzniklý plát přes potravinářskou fólii naklepeme, osolíme a opepříme
3. Plát masa poklademe plátky slaniny, na ně položíme omeletu, posypeme na jemno nasekaným koprem, opatrně stočíme do rolády, svážeme potravinářským provázkem, položíme na alobal, přidáme kousek másla a zabalíme
4. Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 40 minut, poté alobal rozevřeme a maso dopečeme dozlatova
5. Sundáme provázek, nakrájíme a servírujeme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy