REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špikované krůtí stehno na cibuli, jablkách a bylinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paličky krůtích stehen prošpikované klínky slaniny, okořeněné, pokladené na cibulovo-jablečný základ, upečené dozlatova nejprve zaklopené, pak dopečené odklopené pěkně na barvu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 kskrůtí stehna
2-3 ksjablka
1 ksvětší cibule
1-2 hrstibylinek (šalvěj, tymián, oregano ...)
100 gšpeku na prošpikování stehen
80 gmásla
koření na drůbež nebo grilovací koření
citronová šťáva
voda
olej
sůl

Postup:
  1. Cibuli a jablka oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka, jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostky, ty pokapeme citronovou šťávou, špek nakrájíme na klínky a dáme na chvíli do mrazáku
  2. Očistná krůtí stehna prošpikujeme klínky slaniny, osolíme je a posypeme kořením
  3. Cibuli orestujeme spolu s jablky buď přímo v pekáčku, nebo na pánvi a pak obsah pánve přendáme do pekáče, na cibuli s jablky poklademe krůtí stehna, vše mírně podlijeme vodou, na stehna položíme plátky másla, hojně je posypeme bylinkami
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka, nejprve hodinu zaklopená, pak odklopená, během pečení stehna podléváme vodou a přeléváme výpekem
  5. Krůtí stehna vykostíme, vždy půlku servírujeme na jednu porci.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy