REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šestihodinová kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolená a okmínovaná kachna podlitá mlékem a upečená při nízké teplotě dozlatova.


Ingredience:
1 kskachny
100 mlmléka
kmín
sůl

Postup:

1. Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, důkladně ze všech stran osolíme (solí potřeme i břišní dutinu), okmínujeme
2. Dáme do pekáčku, zakryjeme a necháme 24 hodin odležet, aby sůl prostoupila do všech částí masa
3. Pak kachnu lehce podlijeme mlékem, opět přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme 6 hodin bez jediného zasáhnutí
4. Poté odklopíme, teplotu zvýšíme na 200 °C a dopečeme dozlatova (asi 10-15 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy