Tatarák – tatarský biftek z hovězího masa. Toto je recept na tatarský biftek z pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě, aneb tatarák tak trochu jinak.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | pravé svíčkové nebo očištěné hovězí kýty |
4 ks | křepelčí vejce |
4 ks | bílého toustového chleba |
1-2 ks | stroužky česneku |
2-3 lžíce | kapary ve slaném nálevu |
3-4 lžičky | dijonské hořčice |
extra panenský olivový olej | |
čerstvě namletý černý pepř | |
mořská sůl |
Postup:
- Maso naškrábeme nebo nasekáme na jemno, ochutíme solí, pepřem, nasekanými kapary a troškou hořčice
- Tousty překrojíme na trojúhelníčky, zlehka opečeme na troše olivového oleje
- Křepelčí vejce opatrně vyklopíme na pánev s rozpáleným olejem, usmažíme volská oka
- Na talíře navršíme kopečky masa, na vrch každého poklademe volské oko, přidáme plátky toustového chleba potřeného česnekem a ihned podáváme.
V přímém přenosu pan Pohlreich maso ještě zakápl citronovou šťávou a olivovým olejem.
Štika na grilu s bramborovým parfaitem
Vepřová líčka na pivu s celerovým pyré a restovanou zeleninou