REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarský biftek podle Zdeňka Pohlreicha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na tatarský biftek z pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě, aneb tatarák tak trochu jinak.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gpravé svíčkové nebo očištěné hovězí kýty
4 kskřepelčí vejce
4 ksbílého toustového chleba
1-2 ksstroužky česneku
2-3 lžícekapary ve slaném nálevu
3-4 lžičkydijonské hořčice
extra panenský olivový olej
čerstvě namletý černý pepř
mořská sůl

Postup:

1. Maso naškrábeme nebo nasekáme na jemno, ochutíme solí, pepřem, nasekanými kapary a troškou hořčice
2. Tousty překrojíme na trojúhelníčky, zlehka opečeme na troše olivového oleje
3. Křepelčí vejce opatrně vyklopíme na pánev s rozpáleným olejem, usmažíme volská oka
4. Na talíře navršíme kopečky masa, na vrch každého poklademe volské oko, přidáme plátky toustového chleba potřeného česnekem a ihned podáváme.

Poznámka:

V přímém přenosu pan Pohlreich maso ještě zakápl citronovou šťávou a olivovým olejem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy