Majonéza promíchaná s jogurtem, nasekanými vejci uvařenými na tvrdo, cibulí, kapary, okurkami … studená omáčka hodící se jak k bílému, tak i zelenému chřestu.
Ingredience:
4 lžíce | majonézy |
2 lžíce | jogurtu |
2 lžíce | kaparů |
5 lžic | usekané pažitky |
2 ks | nakládané okurky a trochu okurkového nálevu |
2 ks | vejce uvařená na tvrdo |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, stejně tak nakládané okurky, kapary a vejce uvařená na tvrdo
2. Přimícháme majonézu, jogurt a trochu okurkového nálevu, vše osolíme a okořeníme pepřem
3. Nakonec do omáčky vmícháme prolisovaný stroužek česneku a nasekanou pažitku, promícháme a můžeme podávat spolu s vařeným, grilovaným, opečeným … chřestem.