Tento dip je vhodný k nakrájené zelenině.
Ingredience:
160 g | čerstvého špenátu |
30 g | polníčku |
1 ks | cibule |
1 ks | stroužků česneku |
1/2 ks | avokáda |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžička | strouhané citronové kůry |
1/2 lžičky | tabasca |
250 ml | bílého jogurtu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém oleji 8 – 10 minut opečeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme oloupaný utřený stroužek česneku, po chvilce i špenát a necháme ho 4 minuty zavadnout, pak důkladně promícháme
3. Do zchladlého špenátu přidáme polníček, avokádo, bílý jogurt, strouhanou citronovou kůru i šťávu, tabasco, mletý pepř, sůl a vše rozmixujeme dohladka
4. Dáme nejméně na 1 hodinu chladit a pak podáváme s nakrájenou zeleninou.