REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarák z pohanky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavý recept zdravé výživy připravený z pohanky, cibule, strouhanky, pažitky a koření. Recept podle kuchaře Jiřího Eichnera …


Ingredience:
200 gpohanky
1 kscibule
strouhanka dle potřeby
worcesterská omáčka
sladká paprika
drcený kmín
hořčice
pažitka
kečup
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Pohanku nebo pohankovou lámanku uvaříme v mírně osolené vodě, vodu slijeme a pohanku necháme okapat
2. Ochutíme podle vlastní chuti, worchestrem, kečupem a hořčicí, okořeníme drceným kmínem ,solí, pepřem a sladkou paprikou
3. Vše promícháme, pak přidáme nakrájenou cibulku a pažitku, opět promícháme
4. Nakonec přidáme podle potřeby strouhanku, opět promícháme ,,pohankový tatarák” musí být polo husté konzistence
5. Směs uložíme do lednice a necháme rozležet
6. Tatarák z pohanky mažeme na topinky potřené česnekem, stejně jako klasický masový tatarák.

Doporučení:

Nevíte jak se pohanka vaří? Nevadí! Zde je postup:1. Pohanku přebereme, propláchneme a nasypeme do hrnce se silným dnem2. Zalijeme ji vodou tak, aby byla tekutina asi 1 cm nad pohankou, přidáme 3-4 kuličky nového koření, sůl a pod pokličkou přivedeme k varu, pak zdroj tepla stáhneme na minimum3. Jakmile tekutina vsákne, sundáme pokrm z tepla, přidáme plátek másla a pohanku necháme přikrytou dojít.

Poznámka:

Foto a text: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy