REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tartelety s červeným zelím a tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný dezert z Francie. Existuje samozřejmě mnoho variant, jak na slané, tak i na sladké “Tartelettes”, tedy košíčky plněné různými náplněmi.


Ingredience:
Na těsto:
200 gpšeničné mouky
100 gmásla
50 glískových oříšků
4 lžícestudené vody
1/2 lžičkysoli
formičky na tartelety
mouka na vysypání formiček
tuk na vymazání formiček
Na náplň:
500 gčerveného zelí
150 gčerstvého sýra
50 gmléka
40 grozinek
150 mlportského vína
2 ksvejce
1 ksčervené cibule
kousek másla
pepř
sůl

Postup:

1. Lískové oříšky nameleme, pak je smícháme s moukou, máslem nakrájeným na kousky, solí a vodou, vypracujeme hladké těsto
2. Těstem vyložíme 4-6 tukem vymazaných a moukou vysypaných formiček, dáme je na 1 hodinu do chladu
3. Očištěné, na jemno nakrouhané zelí podusíme spolu s cibulí pokrájenou na jemno, dusíme asi 4 minuty na másle, zalijeme portským vínem, ochutíme solí a pepřem, přidáme rozinky a necháme vychladnout
4. Smícháme vejcem, čerstvým sýrem a mlékem, osolíme a okořeníme pepřem
5. Červené zelí rozdělíme na těsto ve formičkách, přilijeme vaječnou směsí a dáme péci
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40-45 minut
7. Tyto slané košíčky podáváme teplé!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy