REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tartar parisien

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Francouzský tatarský biftek má samozřejmě mnoho variací a obměn. Tento recept je z pořadu VIP Prostřeno od pana Davida Suchařípy.


Ingredience:
500 ghovězí pravé nebo falešné svíčkové
100 gcréme fraîche (v originále se používá majonéza)
70 gnasekané šalotky
50 gnasekaných syrových žampionů
50 gnaložených okurek
40 gžloutků
20 gnasekaných kapar
20 clworcesterské omáčky
černý mletý pepř
(česnek)
sůl
topinky k podávání

Postup:

1. Omyté, osušené maso dvakrát pomeleme na masovém strojku (můžeme ho i naškrábat nožem, ale to dá velkou práci!)
2. Okurky, žampiony, šalotky a kapary nasekáme nadrobno, směs promícháme s masem, žloutky, worcesterskou omáčkou a créme fraîche
3. Nakonec tartar parisien dochutíme pepřem a solí a necháme ho v lednici nejméně 1 hodinu odležet
4. Připravený francouzská tatarák servírujeme stejně jako český s topinkami potřenými česnekem.

Doporučení:

Některé zdroje uvádějí, že se topinky nečesnekují, takže, kdo česnek nemusí, ho nepoužije.

Poznámka:

Créme fraiche (franc.) čti: krem freš – Čerstvá smetana. Vyrábí se z husté smetany, ke které byla přidána kultura. Výsledkem je velmi hustý smetanový výrobek ostré chuti. Obsahuje 25-35 % tuku. V tomto recept lze Créme fraiche nahradit majonézou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy