REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tarte tatin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Francouzský recept na obrácený jablkový koláč z listového těsta, jablek, másla a karamelu.


Ingredience:
400 glistového těsta
200 gkrupicového cukru
120 gmásla
5 ksjablek

Postup:

1. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřinců
2. Listové těsto rozválíme na kulatý plát
3. Na litinové pánvi s kovovým nebo odnímatelným držadlem necháme zkaramelizovat cukr
4. Přidáme máslo, když se rozpustí, rozložíme na pánev jablka (důlky po jadřincích nahoru), vše zakryjeme těstem tak, aby okraje plátu přesahovaly přes pánev, okraje k pánvi dobře přitiskneme
5. Povrch koláče propícháme vidličkou a vložíme do trouby, v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 30 minut
6. Hotový koláč necháme asi 10 minut zchladnout, poté ho překlopíme na talíř a podáváme ještě teplý.

Doporučení:

Jablka můžeme nahradit meruňkami, švestkami, hruškami …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy