REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové suflé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Suflé z mouky, másla, vajec, sýrů a smetany, v troubě zapečené dozlatova.


Ingredience:
100 gBlaťáckého zlata
100 ggoudy
1,5 dlsmetany
3 lžícehladké mouky
3 lžícemásla
6 ksvajec
mletý bílý pepř
máslo na vymazání
sůl

Postup:

1. V malém kastrolu rozpustíme máslo, vmícháme prosátou hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, za stálého míchání přiléváme studenou smetanu a připravíme hladký bešamel
2. Pak odstavíme z tepla, vmícháme na jemno nastrouhané sýry a do chladnoucí směsi vešleháme žloutky, dochutíme solí, pepřem a necháme vychladnout
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který postupně vmícháme do sýrové směsi
4. Do zapékacích misek vymazaných máslem rozdělíme připravenou směs, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 20 minut, potom teplotu zvýšíme na 200 °C a dopékáme dozlatova (5 minut).

Doporučení:

Podáváme se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy