Suflé z mouky, másla, vajec, sýrů a smetany, v troubě zapečené dozlatova.
Ingredience:
100 g | Blaťáckého zlata |
100 g | goudy |
1,5 dl | smetany |
3 lžíce | hladké mouky |
3 lžíce | másla |
6 ks | vajec |
mletý bílý pepř | |
máslo na vymazání | |
sůl |
Postup:
1. V malém kastrolu rozpustíme máslo, vmícháme prosátou hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, za stálého míchání přiléváme studenou smetanu a připravíme hladký bešamel
2. Pak odstavíme z tepla, vmícháme na jemno nastrouhané sýry a do chladnoucí směsi vešleháme žloutky, dochutíme solí, pepřem a necháme vychladnout
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který postupně vmícháme do sýrové směsi
4. Do zapékacích misek vymazaných máslem rozdělíme připravenou směs, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 20 minut, potom teplotu zvýšíme na 200 °C a dopékáme dozlatova (5 minut).
Podáváme se zeleninovým salátem.