REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové clafoutis s třešněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční francouzský koláč s černými třešněmi (podobné české bublanině).


Ingredience:
750 gtmavých třešní
250 gměkkého netučného tvarohu
40 gcukru krupice
25 gmásla na vymazání formy
6 ksvajec
5 dlmléka
8 lžichladké mouky
6 lžicmoučkového cukru
sůl

Postup:

1. Do vychladlého mléka svařeného se solí zašleháme měkký tvaroh a po troškách vmícháme hladkou mouku, abychom získali jemné těstíčko
2. V misce vyšleháme rozklepnutá vejce s krupicovým cukrem do pěny a smícháme s jemným těstíčkem
3. Třešně zbavíme stopek, opláchneme, osušíme, naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme připraveným těstem a posypeme moučkovým cukrem
4. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 210 °C dozlatova (asi 30 minut).

Doporučení:

Můžeme použít i jiné ovoce např. višně, hrozny, jahody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy