Skvělý recept z mexické kuchyně na plněné kukuřičné placky červeným zelím a kousky ryb, přelité salsou, ozdobené petrželkou.
Ingredience:
8 ks | kukuřičných placek tacos |
2 ks | stroužky česneku |
400 g | pevného rybího masa (treska, sumec, candát, štika atd.) |
250 g | červeného zelí |
citronová šťáva | |
hladká mouka | |
omáčka salsa | |
římský kmín | |
petrželka | |
oregano | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Rybí maso nakrájíme na kostky, vložíme do misky, promícháme s utřeným česnekem, posypeme oreganem, řeckým kmínem, chilli, pepřem, osolíme, obalíme v hladké mouce
- Červené zelí nakrájíme na nudličky, promícháme se stejným kořením jako ryby a přidáme 2-3 lžíce salsy
- Kousky rybího masa opečeme na oleji ze všech stran, odložíme stranou
- Tacos postříkáme kapkami vody, ohřejeme na suché pánvi (lze i vložit do mikrotenového sáčku a ohřát 40 sekund v mikrovlnné troubě)
- Teplé placky naplníme ochuceným zelím, nahoru přidáme kostky rybího masa, přelijeme salsou, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.