REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tacos s hovězím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tacos jsou vlastně kukuřičné mexické placky, které jsou menší než klasické tortilly, průměr mají cca 10 cm. Servírují se teplé, ohnuté do tvaru podkovy a naplněné různými náplněmi.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
300 gkonzerva hnědých fazolí
4 ksstroužky česneku
1 ksčervené masité papriky
1 kscibule
4 lžícekrájených oloupaných rajčat chilli
lístky koriandru
olej
sůl
strouhaný sýr na posypání
... a to nejdůležitější ... placky takos!

Postup:

1. Na pánvi osmahneme na oleji cibuli s nakrájeným česnekem, nakrájenou paprikou, přidáme mleté maso, ochutíme chilli, osolíme a zprudka opečeme
2. Když je maso měkké, přidáme fazole z konzervy a nakrájená rajčata a nasekaný koriandr
3. V mikrovlnné troubě si nahřejeme kukuřičné placky, směsí ohřáté placky tacos naplníme a posypeme strouhaným sýrem, ihned podáváme.

Poznámka:

Hotové placky tacos se dají koupit v obchodech, podobně tortilly. V restauracích mexického typu dostanete tacos ve speciálních stojánkách a jako příloha je často salsa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy