REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrový koláč II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečený korpus plněný zkaramelizovanou cibulí a sýrovou náplní, dopečený dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
220 gmásla + na formu
120 mlmléka
1 lžičkamoučkového cukru
1 ksvejce
špetka soli
Na náplň:
2 lžícecukru krupice
200 mlčerveného vína
100 mlmléka
250 gčerstvého kozího sýra
75 gparmazánu
8 ksšalotek
3 ksvajec
2 kssnítky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, změklé máslo, mléko, rozklepnuté vejce, moučkový cukr, špetku soli, promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme odpočinout na 30 minut do lednice
2. V hrnci rozpustíme krupicový cukr, přidáme oloupané na drobno nakrájené šalotky, orestujeme je, pak zkaramelizovanou směs zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a za stálého míchání pomalu vaříme, než tekutina zhoustne, pak sundáme z tepla a necháme ji zchladnout 3. Do mísy na jemno nastrouháme parmazán, přidáme kozí sýr, rozklepnutá vejce, mléko, vše promícháme a dochutíme solí, pepřem a na jemno nasekaným tymiánem
4. Odpočinuté těsto rozválíme na kulatý plát, dáme do máslem vymazané koláčové formy, přečnívající okraje odřízneme, těsto propícháme vidličkou, položíme na něho pečící papír, který zatížíme fazolemi a 30 minut předpečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C
5. Potom odstraníme fazole s pečicím papírem, dno korpusu potřeme zkaramelizovanou cibulí, zalijeme sýrovou náplní, vložíme zpět do trouby a dopékáme ještě asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy