Předpečený korpus plněný zkaramelizovanou cibulí a sýrovou náplní, dopečený dozlatova.
Ingredience:
Na těsto: | |
400 g | hladké mouky |
220 g | másla + na formu |
120 ml | mléka |
1 lžička | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
špetka soli | |
Na náplň: | |
2 lžíce | cukru krupice |
200 ml | červeného vína |
100 ml | mléka |
250 g | čerstvého kozího sýra |
75 g | parmazánu |
8 ks | šalotek |
3 ks | vajec |
2 ks | snítky tymiánu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, změklé máslo, mléko, rozklepnuté vejce, moučkový cukr, špetku soli, promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme odpočinout na 30 minut do lednice
2. V hrnci rozpustíme krupicový cukr, přidáme oloupané na drobno nakrájené šalotky, orestujeme je, pak zkaramelizovanou směs zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a za stálého míchání pomalu vaříme, než tekutina zhoustne, pak sundáme z tepla a necháme ji zchladnout 3. Do mísy na jemno nastrouháme parmazán, přidáme kozí sýr, rozklepnutá vejce, mléko, vše promícháme a dochutíme solí, pepřem a na jemno nasekaným tymiánem
4. Odpočinuté těsto rozválíme na kulatý plát, dáme do máslem vymazané koláčové formy, přečnívající okraje odřízneme, těsto propícháme vidličkou, položíme na něho pečící papír, který zatížíme fazolemi a 30 minut předpečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C
5. Potom odstraníme fazole s pečicím papírem, dno korpusu potřeme zkaramelizovanou cibulí, zalijeme sýrovou náplní, vložíme zpět do trouby a dopékáme ještě asi 30 minut.