REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrový koláč II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečený korpus plněný zkaramelizovanou cibulí a sýrovou náplní, dopečený dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
220 gmásla + na formu
120 mlmléka
1 lžičkamoučkového cukru
1 ksvejce
špetka soli
Na náplň:
2 lžícecukru krupice
200 mlčerveného vína
100 mlmléka
250 gčerstvého kozího sýra
75 gparmazánu
8 ksšalotek
3 ksvajec
2 kssnítky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, změklé máslo, mléko, rozklepnuté vejce, moučkový cukr, špetku soli, promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme odpočinout na 30 minut do lednice
2. V hrnci rozpustíme krupicový cukr, přidáme oloupané na drobno nakrájené šalotky, orestujeme je, pak zkaramelizovanou směs zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a za stálého míchání pomalu vaříme, než tekutina zhoustne, pak sundáme z tepla a necháme ji zchladnout 3. Do mísy na jemno nastrouháme parmazán, přidáme kozí sýr, rozklepnutá vejce, mléko, vše promícháme a dochutíme solí, pepřem a na jemno nasekaným tymiánem
4. Odpočinuté těsto rozválíme na kulatý plát, dáme do máslem vymazané koláčové formy, přečnívající okraje odřízneme, těsto propícháme vidličkou, položíme na něho pečící papír, který zatížíme fazolemi a 30 minut předpečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C
5. Potom odstraníme fazole s pečicím papírem, dno korpusu potřeme zkaramelizovanou cibulí, zalijeme sýrovou náplní, vložíme zpět do trouby a dopékáme ještě asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy