Hamburgery připravené z ochuceného mletého hovězího masa, opečené na grilu, servírované v bulkách nebo ciabatte obložené sýrem, listy salátu a dalšími ingrediencemi. Tento recept je převzatý z pořadu pana Pohlreicha “Šéf na grilu”.
Ingredience:
750 g | mletého hovězího masa |
1 hrst | nasekané hladkolisté petržele |
2 ks | krajíčky chleba bez kůrky |
2 ks | chilli papričky |
2 ks | kyselé okurky |
1 ks | vejce |
pepř | |
Na dohotovení: | |
sůl | |
6 ks | hamburgerové housky nebo ciabatty |
150 g | sýra s modou plísní (lze použít i jiný typ sýra) |
100 g | míchaného salátu |
majonéza | |
kečup |
Postup:
1. Nejprve si připravíme maso na hamburger; ve velké míse smícháme mleté hovězí spolu s nasekanými okurkami, pepřem a solí
2. V kuchyňském robotu rozmixujte petržel, chilli papričky a natrhané kousky chleba, vmícháme k mletému masu, nakonec do směsi zamícháme rozšlehané vajíčko a vše dobře propracujte
3. Z připravené hmoty vytvarujte 6 stejně velkých burgerů, palcem nebo vypouklou stranou lžičky vytvarujte uprostřed každého burgeru mělký důlek (zajistíte tím rovnoměrné propečení burgerů
a zabráníte, aby se při grilování nafoukly)
4. Burgery grilujte 3-4 minuty z každé strany na hodně rozehřátém roštu grilu, během poslední minuty opečeme i housky ukrojenou stranou dolů
5. Opečené housky pomažeme majonézou, položíme na ně burgery, na ně poklademe plátky sýra, pokapeme kečupem a ozdobíme salátem, ihned podáváme.