REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrový burger

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hamburgery připravené z ochuceného mletého hovězího masa, opečené na grilu, servírované v bulkách nebo ciabatte obložené sýrem, listy salátu a dalšími ingrediencemi. Tento recept je převzatý z pořadu pana Pohlreicha “Šéf na grilu”.


Ingredience:
750 gmletého hovězího masa
1 hrstnasekané hladkolisté petržele
2 kskrajíčky chleba bez kůrky
2 kschilli papričky
2 kskyselé okurky
1 ksvejce
pepř
Na dohotovení:
sůl
6 kshamburgerové housky nebo ciabatty
150 gsýra s modou plísní (lze použít i jiný typ sýra)
100 gmíchaného salátu
majonéza
kečup

Postup:

1. Nejprve si připravíme maso na hamburger; ve velké míse smícháme mleté hovězí spolu s nasekanými okurkami, pepřem a solí
2. V kuchyňském robotu rozmixujte petržel, chilli papričky a natrhané kousky chleba, vmícháme k mletému masu, nakonec do směsi zamícháme rozšlehané vajíčko a vše dobře propracujte
3. Z připravené hmoty vytvarujte 6 stejně velkých burgerů, palcem nebo vypouklou stranou lžičky vytvarujte uprostřed každého burgeru mělký důlek (zajistíte tím rovnoměrné propečení burgerů 
a zabráníte, aby se při grilování nafoukly)
4. Burgery grilujte 3-4 minuty z každé strany na hodně rozehřátém roštu grilu, během poslední minuty opečeme i housky ukrojenou stranou dolů
5. Opečené housky pomažeme majonézou, položíme na ně burgery, na ně poklademe plátky sýra, pokapeme kečupem a ozdobíme salátem, ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy