Slaninou prošpikované maso, potírané olejem s míchaným s hořčicí, na grilu grilované.
Ingredience:
1 kg | zadního hovězího masa |
150 g | slaniny vcelku |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | hořčice |
1/2 lžičky | bílého pepře |
1/2 lžičky | soli |
Postup:
1. Maso omyjeme, osušíme, odstávající kousky masa odřízneme, ovážeme nrezovým drátem a hustě prošpikujeme slaninou nakrájenou na tenké dlouhé proužky (asi 1/
2 cm)
2. Pečeni nasadíme na rožeň, do masa zapíchneme rožnicí vidličky a pečeni rožníme při otáčení asi 40-60 minut (podle stupně žádaného propečení)
3. Pečeni během grilování často potíráme olejem smíchaným s hořčicí a krátce před servírováním okořeníme solí i pepřem.
Podáváme s chlebem a rajčaty.