REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špikovaná hovězí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou prošpikované maso, potírané olejem s míchaným s hořčicí, na grilu grilované.


Ingredience:
1 kgzadního hovězího masa
150 gslaniny vcelku
2 lžíceoleje
1 lžícehořčice
1/2 lžičkybílého pepře
1/2 lžičkysoli

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme, odstávající kousky masa odřízneme, ovážeme nrezovým drátem a hustě prošpikujeme slaninou nakrájenou na tenké dlouhé proužky (asi 1/
2 cm)
2. Pečeni nasadíme na rožeň, do masa zapíchneme rožnicí vidličky a pečeni rožníme při otáčení asi 40-60 minut (podle stupně žádaného propečení)
3. Pečeni během grilování často potíráme olejem smíchaným s hořčicí a krátce před servírováním okořeníme solí i pepřem.

Doporučení:

Podáváme s chlebem a rajčaty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy