REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy z falešné svíčkové s rajčatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z falešné svíčkové potřené pastou z tlučeného hřebíčku, kmínu, kuliček barevného pepře, utřeného česneku se solí a olivového oleje, plátky střídavě napíchané na grilovací jehly spolu s paprikou, špízy pak grilované na grilu, servírované s omáčkou z rozmixovaných rajčat, cibule, česneku, šťávy z citrónu a olivového oleje, dochucenou pepřem a solí.


Ingredience:
800 gfalešné svíčkové
1 ks stroužku česneku
1 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
1 kshřebíčku
1 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkykari
12 kuličekbarevného pepře
sůl
Na rajčatovou omáčku:
750 gzralých rajčat
100 mlolivového oleje
2 kscibule
1 ksstroužek česneku
1 kscitrónu
pepř
sůl

Postup:

1. Papriky si omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na čtverečky, oloupaný česnek si utřeme se solí
2. Do hmoždíře si dáme utřený česnek, kmín, kuličky pepře, hřebíček a roztlučeme, poté pomalu přiléváme olivový olej, dokud nám nevznikne pasta, pak přimícháme kari
3. Maso si nařežeme na menší plátky, lehce naklepeme a potřeme připravenou pastou
4. Plátky masa střídavě napichujeme na grilovací jehly s paprikami
5. Poté si připravíme rajčatovou omáčku, nejdříve si oloupeme cibuli a česnek, cibuli překrájíme na menší kousky, česnek můžeme nechat v celku
6. Rajčata si oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na menší kousky
7. Do mixéru si dáme rajčata, cibuli, česnek, olej a vymačkáme šťávu z citrónu, mixujeme, dokud nevznikne pyré, osolíme, opepříme a 5 minut povaříme
8. Špízy grilujeme na dobře rozehřátém grilu, dokud není maso hezky měkké
9. Grilované špízy podáváme horké, přelité připravenou rajčatovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy