REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové krokety ze dvou druhů sýrů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept od Pavla Berkyho, známého módního návrháře a nadějného kuchaře, který právě bojuje v soutěži MasterChef Česko. Recept na sýrové krokety, jde o jednodušší recept, výborný, ale ne moc fotogenický.


Ingredience:
Rozpis na cca 20 ks:
200 gsýru eidam
100 gnivy
250 gcherry rajčat
3 ksvejce
1 ksvětvička čerstvého rozmarýnu
1 ksstroužek česneku
sušené chilli papričky
rostlinný olej
zelený pepř
strouhanka
sůl

Postup:
  1. Sýr nastrouháme a dáme stranou. V druhé misce si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky můžeme použít na jiný recept nebo na majonézu. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do nastrouhaného sýru.
  2. Přidáme nasekané kuličky zeleného pepře a chilli podle chuti. Rukama vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance a následně smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Se sýrovou hmotou je třeba pracovat rychle, aby neztratila svou vláčnost.
  3. Po usmažení krokety vyndáme a necháme okapat přebytečný olej.
  4. Na pánvi necháme rozehřát lžíci oleje. Přidáme rozmáčknutý stroužek česneku a celou větvičku rozmarýnu. Rajčata přepůlíme a přidáme do rozpálené pánve. Zlehka je osolíme a počkáme až změknou, ale aby zároveň neztratily pevnost a nerozvařily se.
  5. Servírování: Za pomocí špejle nebo párátka připíchneme opečené rajče na kroketu. Tento rychlý a lahodný snack se skvěle hodí na jakoukoliv domácí party. Dobrou chuť
Doporučení:

Ke kroketám můžete využít třeba česnekovou majonézu, jogurtový dip nebo perfektně fungují i sladké omáčky na bázi ovoce. Místo rajčat můžete použít i např. čerstvé kuličky hroznového vína.

Poznámka:

Světoznámý československý návrhář Pavel Berky našel spojení mezi svými dvěma koníčky – módou a vařením. Právě ho můžete vidět na televizních obrazovkách v soutěži MasterChef Česko. Navrhl krásné lněné kuchyňské utěrky, které se vyznačují výbornou savostí, zástěru, ve které budete v kuchyni vypadat vždy dobře a designová prkénka na vaření. Na vše použil udržitelný, velmi praktický přírodní materiál – len. Celý článek zde: TIPY z dílny návrháře Pavla Berkyho do kuchyně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy