Karbanátky z nastrouhaného tvrdého sýra a dalších ingrediencí, bez kousku masa.
Ingredience:
200 g | eidamu |
150-200 g | na jemno namleté strouhanky |
100 g | kapie |
200 ml | smetany nebo mléka |
2 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžička | sladké papriky |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | vejce |
olej | |
špetka chilli | |
sůl |
Postup:
1. Eidam nastrouháme na jemno
2. Přidáme vejce, smetanu nebo mléko, utřené stroužky česneku, špetku chilli, sladkou papriku, nasekanou petrželku a nadrobno nakrájené kapie
3. Vše promícháme a zahustíme jemně namletou strouhankou, měla by nám vzniknout vláčná tvárná hmota
4. Vytvarujeme jednotlivé karbanátky a z obou stran je opečeme na rozehřátém oleji.
Tyto sýrové karbanátky podáváme například s bramborovou kaší a salátem.