Krokety z krupicové kaše, vajec a strouhaného sýra, obalené ve strouhance, smažené dozlatova, servírované posypané řeřichou.
Ingredience:
500 ml | mléka |
3 hrsti | čerstvé řeřichy |
100 g | strouhaného sýra |
80 g | krupice |
1-2 ks | vajec |
rostlinný olej | |
strouhanka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do vroucího mléka vsypeme tenkým praménkem krupici a za stálého míchání svaříme v hustou kaši (asi 10 minut) a necháme vychladnout
2. Potom do kaše zamícháme vejce, na jemno nastrouhaný sýr, sůl a mletý pepř
3. Lžící vykrajujeme kousky, vytvarujeme z nich válečky a obalíme ve strouhance
4. Pak smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova
5. Před podáváním hojně posypeme řeřichou.