Směs z jíšky smíchané s nasekanou šunkou, eidamem, taveným sýrem a pažitkou, vytvarovaná do tvaru kuliček nebo válečků, obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.
Ingredience:
100 g | eidamu |
100 g | taveného sýra |
100 g | nasekané šunky |
30 g | nasekané pažitky |
30 g | hladké mouky |
30 g | másla |
mléko | |
olej | |
sůl | |
Na obalení: | |
mouka, strouhanka, vejce |
Postup:
1. Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme do zhoustnutí, necháme vychladnout
2. Vmícháme posekanou šunku, strouhaný eidam, rozetřený tavený sýr a posekanou pažitku, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a ze směsi tvoříme válečky nebo malé kuličky, které ještě obalíme v trojobalu
3. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek