REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové krokety II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs z jíšky smíchané s nasekanou šunkou, eidamem, taveným sýrem a pažitkou, vytvarovaná do tvaru kuliček nebo válečků, obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.


Ingredience:
100 geidamu
100 gtaveného sýra
100 gnasekané šunky
30 gnasekané pažitky
30 ghladké mouky
30 gmásla
mléko
olej
sůl
Na obalení:
mouka, strouhanka, vejce

Postup:

1. Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme do zhoustnutí, necháme vychladnout
2. Vmícháme posekanou šunku, strouhaný eidam, rozetřený tavený sýr a posekanou pažitku, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a ze směsi tvoříme válečky nebo malé kuličky, které ještě obalíme v trojobalu
3. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Doporučení:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy