REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové karbanátky z nivy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky připravené z nastrouhané nivy, vlhčené strouhanky, vajec a másla, osmažené v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, servírované třeba s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.


Ingredience:
300 gnivy
200 gstrouhanky
60 gmásla
100 mlmléka
2 ksvajec
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Strouhanku si nasypeme do misky, zalijeme mlékem a necháme chvilku stát
2. Nivu si nastrouháme na hrubém struhadle, máslo utřeme s vejci a solí
3. Do navlhčené strouhanky přidáme nastrouhaný sýr, utřená vejce s máslem a důkladně promícháme, pokud máme těsto řidší, vmícháme ještě trochu suché strouhanky
4. Z hotového těsta tvoříme malé karbanátky, které smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
5. Smažené karbanátky servírujeme ihned po osmažení například bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy