Karbanátky připravené z nastrouhané nivy, vlhčené strouhanky, vajec a másla, osmažené v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, servírované třeba s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.
Ingredience:
300 g | nivy |
200 g | strouhanky |
60 g | másla |
100 ml | mléka |
2 ks | vajec |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Strouhanku si nasypeme do misky, zalijeme mlékem a necháme chvilku stát
2. Nivu si nastrouháme na hrubém struhadle, máslo utřeme s vejci a solí
3. Do navlhčené strouhanky přidáme nastrouhaný sýr, utřená vejce s máslem a důkladně promícháme, pokud máme těsto řidší, vmícháme ještě trochu suché strouhanky
4. Z hotového těsta tvoříme malé karbanátky, které smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
5. Smažené karbanátky servírujeme ihned po osmažení například bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.