REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové karbanátky z nivy s droždím a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky připravené z nastrouhané nivy a droždí promíchané se strouhankou, utřeným česnekem, rozšlehanými vejci s vodou a solí, smažené na rozehřátém oleji z obou stran dočervena, servírované ihned po usmažení například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Ingredience:
300 gnivy
100 gdroždí
60 gstrouhanky
4 ksstroužky česneku
3 ksvajec
2 lžícevody
olej na smažení
majoránka
sůl

Postup:

1. Nivu a droždí si nastrouháme na jemno, oloupaný česnek si prolisujeme
2. V misce si rozšleháme vejce se vodou a solí, přidáme nastrouhaný sýr, droždí, utřený česnek, strouhanku, dle chuti majoránku a vše důkladně promícháme
3. Ze vzniklého těsta tvoříme malé karbanátky o průměru 3 cm a smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dočervena
4. Karbanátky servírujeme ihned po usmažení například s vařenými brambory, hořčicí a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy