Karbanátky připravené z nastrouhané nivy a droždí promíchané se strouhankou, utřeným česnekem, rozšlehanými vejci s vodou a solí, smažené na rozehřátém oleji z obou stran dočervena, servírované ihned po usmažení například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Ingredience:
300 g | nivy |
100 g | droždí |
60 g | strouhanky |
4 ks | stroužky česneku |
3 ks | vajec |
2 lžíce | vody |
olej na smažení | |
majoránka | |
sůl |
Postup:
1. Nivu a droždí si nastrouháme na jemno, oloupaný česnek si prolisujeme
2. V misce si rozšleháme vejce se vodou a solí, přidáme nastrouhaný sýr, droždí, utřený česnek, strouhanku, dle chuti majoránku a vše důkladně promícháme
3. Ze vzniklého těsta tvoříme malé karbanátky o průměru 3 cm a smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dočervena
4. Karbanátky servírujeme ihned po usmažení například s vařenými brambory, hořčicí a zeleninovým salátem.