REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka připravená ze sýra Čedar nebo Parmazánu, bešamelu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
100 gsýra Čedar nebo Parmazán
0,4 l bešamelové omáčky
2 ksžloutků
1 lžícemásla
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
mléko
sůl

Postup:

1. Do bešamelové omáčky vmícháme tvrdý sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit
2. Dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a dle chuti osolíme
3. V mléce rozšleháme máslo a žloutky a zjemníme tím celou omáčku, na mírném ohni chvíli provaříme.

Doporučení:

Omáčku používáme především k zapékaným pokrmům.George doporučuje při tomto receptu použít např. i sýr Niva. Kdo má nivovou příchuť v pokrmech rád, bude příjemně překvapen touto variací na pokrm z Nivy.

Poznámka:

Výroba bešamelové omáčky viz: Bešamelová omáčka.Na trhu již existují hotové výrobky a polotovary bešamelové omáčky, stačí po zakoupení důkladně nastudovat návod a ušetříte si 20-30 minut potřebných k přípravě bešamelu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy