REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Syrek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobený sýr, v minulosti nesměl chybět na žádném stole o Velikonocích.


Ingredience:
12 ksvajec
4 kshřebíčky
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
2 lplnotučného mléka
špetka muškátového květu

Postup:

1. Rozklepnutá vejce důkladně rozmícháme v mléce, přidáme sůl, hřebíčky, cukr, špetku muškátového květu, vše přelijeme do kastrůlku a za stálého míchání pomalu ohříváme, dokud se nezačnou oddělovat hrudky, poté odstavíme z tepla
2. Na čistý hluboký hrnec upevníme plátno nebo řídkou utěrku a přelijeme do něho vaječnou masu, konce svážeme kuchyňským provázkem, necháme přes noc vykapat
3. Druhý den vzniklou hrudku sýra nakrájíme na tenké plátky (skladujeme v chladu).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy