REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýr smažený v rajčatovém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V těstíčku z hladké mouky, vejce, kečupu nebo rajčatového protlaku a soli obalené plátky tvrdého sýra, usmažené v dobře rozpáleném oleji dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
500 gtvrdého sýra nakrájeného na 5 plátků
120 goleje na smažení
80 ghladké mouky
80 gjemně namleté strouhanky
40 gkečupu nebo rajčatového protlaku
2 ksvejce
pepř
sůl

Postup:

1. Do misky vyklepneme celá vejce, přidáme kečup nebo rajčatový protlak, našleháme a s moukou promícháme na husté těstíčko, podle chuti osolíme a okořeníme pepřem
2. Tvrdý sýr případně zbavený tvrdé kůrky nakrájíme na 5 mm silné plátky, které po obou stranách potřeme připraveným těstíčkem, obalíme v jemné strouhance a na rozehřátém tuku smažíme po obou stranách dočervena
3. Podáváme ihned po dohotovení, nejlépe na teplých talířích, zdobíme například dílky nebo kolečky rajčat.

Doporučení:

Příloha: chléb, bramborová kaše, hranolky apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy