V těstíčku z hladké mouky, vejce, kečupu nebo rajčatového protlaku a soli obalené plátky tvrdého sýra, usmažené v dobře rozpáleném oleji dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 5 porcí: | |
500 g | tvrdého sýra nakrájeného na 5 plátků |
120 g | oleje na smažení |
80 g | hladké mouky |
80 g | jemně namleté strouhanky |
40 g | kečupu nebo rajčatového protlaku |
2 ks | vejce |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do misky vyklepneme celá vejce, přidáme kečup nebo rajčatový protlak, našleháme a s moukou promícháme na husté těstíčko, podle chuti osolíme a okořeníme pepřem
2. Tvrdý sýr případně zbavený tvrdé kůrky nakrájíme na 5 mm silné plátky, které po obou stranách potřeme připraveným těstíčkem, obalíme v jemné strouhance a na rozehřátém tuku smažíme po obou stranách dočervena
3. Podáváme ihned po dohotovení, nejlépe na teplých talířích, zdobíme například dílky nebo kolečky rajčat.
Příloha: chléb, bramborová kaše, hranolky apod.