REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švýcarský sýrový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nákyp ze sýra upečený v troubě.


Ingredience:
120 gsýra Gruye're (Čedar, Primátor)
50 gmásla
30 ghladké mouky
1/4 lmléka
3 ksvajec
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z větší části másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a dobře povaříme
2. Do vychladlé omáčky přidáme žloutky, mletý pepř, sůl, 90 g strouhaného sýra a dobře rozmícháme
3. Směs zlehčíme sněhem z bílků, vložíme vše do nákypové formy vymaštěné máslem (o průměru asi 20 cm) a pečeme v mírně vyhřáté troubě, až nákyp dostatečně naskočí a ztuhne
4. Těsně před dopečením poklademe nákyp tenkými plátky sýra a necháme je v troubě roztavit.

Doporučení:

– Příloha: Pečivo.

Poznámka:

– Příprava jíšky viz.: Jíška .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy