REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švýcarský sýrový nákyp II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nákyp z bagety, sýra, petrželky a vajec, upečený dozlatova.


Ingredience:
3/4 lmléka
6 ksvajec
muškátový oříšek
tuk na vymazání
sůl
180 gementálu
400 gbílé bagety

Postup:

1. Bagetu nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme horkým mlékem, necháme 15 minut stát, pak ji trochu vymačkáme a na masovém strojku umeleme
2. Do mísy dáme umletou bagetu, žloutky, na jemno nastrouhaný sýr, promícháme, podle chuti osolíme, okořeníme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a přisypeme na drobno nasekanou petrželku
3. Pekáček vymažeme tukem, naplníme připravenou směsí, dáme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatava (30-40 minut).

Doporučení:

Podáváme s bohatou zeleninovou oblohou a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy