Nákyp z bagety, sýra, petrželky a vajec, upečený dozlatova.
Ingredience:
3/4 l | mléka |
6 ks | vajec |
muškátový oříšek | |
tuk na vymazání | |
sůl | |
180 g | ementálu |
400 g | bílé bagety |
Postup:
1. Bagetu nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme horkým mlékem, necháme 15 minut stát, pak ji trochu vymačkáme a na masovém strojku umeleme
2. Do mísy dáme umletou bagetu, žloutky, na jemno nastrouhaný sýr, promícháme, podle chuti osolíme, okořeníme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a přisypeme na drobno nasekanou petrželku
3. Pekáček vymažeme tukem, naplníme připravenou směsí, dáme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatava (30-40 minut).
Podáváme s bohatou zeleninovou oblohou a tatarskou omáčkou.