Studený předkrm ze zatočených zelných listů potřených směsí ze sýra, mrkve, pažitky a ořechových jader.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
250 g | krémového sýra |
100 g | jader z vlašských ořechů |
100 g | mrkve |
3 ks | zelné listy |
3 lžíce | majonézy |
pažitka | |
sůl |
Postup:
1. Krémový sýr rozetřeme s majonézou, přidáme jemně nastrouhanou očištěnou mrkev, drobně nakrájenou pažitku, ořechová jádra a osolíme
2. Touto směsí potřeme zelné listy, z nichž jsme odkrojili žebra
3. Listy pevně stočíme do závitků, upevníme párátky a necháme v chladničce – nejlépe řes noc – ztuhnout
4. Před podáváním párátka vyndáme a závitky nakrájíme na kolečka.