REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švýcarská vejce se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce zapékané v hnízdečkách ze sýru.


Ingredience:
150 gtvrdého sýra
4 ksvajec
1,5 dlsmetany
mletý pepř
sůl
máslo na vymaštěný formy

Postup:

1. Větší část strouhaného sýra rozložíme do vymaštěné mělké zapékací misky, ve kterém vyhloubíme 4 důlky
2. Do důlků vyklepneme vejce tak, aby žloutky zůstaly celé
3. Pokapeme je smetanou rozšlehanou se solí a mletým pepřem
4. Vejce posypeme zbývajícím strouhaným sýrem a vše pečeme v mírně vyhřáté troubě, až bílky ztuhnou a sýr se roztaví (asi 10 minut).

Doporučení:

– Příloha: Pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy