Pavézky jsou vlastně plátky bílé veky naplněné různou směsí, obalené ve vejcích a strouhance, upečené dozlatova.
Ingredience:
8 ks | plátků bílé veky |
3 ks | vejce |
1 ks | cibule |
50 g | sýra Eidam (Niva ...) |
50 g | paprikového salámu |
50 g | strouhanky |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Nahrubo nastrouháme salám, sýr a cibuli
2. Přidáme hořčici a 1 ks vejce, zamícháme
3. Směsí potřeme plátky veky, přitiskneme druhým plátkem, dobře obalíme v mírně osolených, rozšlehaných vejcích a ve strouhance
4. Obalené veky vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme dozlatova.
Jako přílohu podáváme kečup či sýrové dresinky. Vhodný je i zeleninový salát.