REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestky ve slaninové košilce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sušené švestky plněné mandlemi, obalené v anglické slanině, upečené v troubě.


Ingredience:
24 kssušených švestek
8 ksplátků anglické slaniny
loupané mandle (vlašské ořechy)
párátka

Postup:

1. Sušené švestky omyjeme a na několik hodin namočíme do studené vody
2. Pak je osušíme a vypeckujeme
3. Dovnitř každé švestky vložíme mandli nebo oříšek
4. Plátky slaniny překrájíme na třetiny (na šířku švestek)
5. Každou švestku obalíme slaninou a propíchneme párátkem
6. Obalené švestky vyskládáme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme zvolna při teplotě 180 °C (150 °C v horkovzdušné troubě), dokud slanina nezezlátne
7. Podáváme ještě teplé!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy